ANIOS Verstandelijk gehandicapten

Als ANIOS binnen de zorg voor verstandelijk gehandicapten, houd jij je voornamelijk bezig met het bevorderen en bewaken van de gezondheidstoestand van mensen die verstandelijk gehandicapt zijn. Deze doelgroep behoeft meer- en andere zorg dan mensen in de algemene populatie. Hierdoor is het noodzakelijk om als ANIOS je aandacht op een breed terrein van de geneeskunde te richten bij de begeleiding en behandeling van jouw patiënten die verstandelijk gehandicapt zijn. Dit reikt van de oogheelkunde tot aan revalidatie en psychiatrische problematiek. Dit maakt de deze specialisme uitdagend en erg leerzaam!

Als ANIOS ga je aan de slag gaat met mensen die verstandelijk gehandicapt zijn

Naast het behandelen van gezondheidsproblematiek, ben jij verantwoordelijk voor het adviseren van de patiënt, vertegenwoordigers, begeleiders en (para)medici die betrokken zijn bij de behandeling. Je maakt een belangrijk onderdeel uit van een multidisciplinair team en beschikt over een netwerk aan (para)medische disciplines, zowel intra- als ook extramuraal. Veelal vinden jouw werkzaamheden als ANIOS plaats in een instelling voor mensen die verstandelijk gehandicapt zijn, maar in toenemende mate wordt op poliklinieken zorg verleend aan patiënten die niet in een zorginstelling woonachtig zijn.

De zorg en problematiek binnen dit specialisme is vaak complex, welke ook gepaard gaat met een zeer diverse doelgroep. De mate van beperking varieert van een ernstige meervoudige handicap tot lichte verstandelijke beperking(en).

Zie jij jezelf als ANIOS al onder supervisie van een arts medische zorg en begeleiding bieden aan patiënten die verstandelijk gehandicapt zijn? Ga jij uitdagingen graag aan en wil jij vooral heel veel leren als ANIOS buiten het ziekenhuis? Dan staat dit jou wellicht op het lijf geschreven!

Taken en verantwoordelijkheden

 • Medische zorg en begeleiding bieden aan patiënten
 • Behandelen, beperken en voorkomen van psychische en somatische problematiek die veelal handicap gebonden is
 • Nauwe samenwerking binnen een multidisciplinair behandelteam
 • Advies uitbrengen aan patiënten, vertegenwoordigers en (mede-)behandelaren in multidisciplinaire setting

Dit mag jij verwachten

 • Direct in vast dienst
 • ORT én salaris ruim boven CAO
 • Leaseauto (ook privé rijden is mogelijk) + tankpas
 • 28 vakantiedagen
 • Ervaring in de praktijk opdoen
 • Begeleiding door jouw persoonlijke carrièreadviseur
 • Aandacht voor jouw professionele- en persoonlijk ontwikkeling
 • Etentjes, borrels en andere ontspannende activiteiten
Schermafbeelding 2022-08-16 om 14.40.23

Maak een afspraak als je wilt werken in de gehandicaptenzorg

Wil jij werken met mensen die verstandelijk gehandicapt zijn en als ANIOS aan de slag op dit gebied? Dankzij onze werkwijze sta jij centraal zodat je je specialiseert op dit vlak. Wil je liever werken als basisarts in de ouderengeneeskunde? Neem contact met ons op als je interesse hebt.

Plan via onderstaande button eenvoudig en vrijblijvend een afspraak in met een van onze carrièreadviseurs. Wij beantwoorden graag al je vragen en zijn benieuwd naar jouw wensen!